Sposoby na zgagę

Pieczenie w żołądku, nadkwaśności i po prostu zgada, zdarzyć się mogą każdemu, Złotka moje. Podrzucam 3 (według mnie) najskuteczniejsze sposoby:

  • imbir – ukroi grubszy plaster korzenia, ssij go i lekko podgryzaj.
  • migdały – kiedy pojawi się już pierwsze pieczenie, rzuć powoli, migdał po migdale (ok.3 szt.)
  • siemię lniane – sposób dobry, również przy podrażnieniach przełyku. Zalewamy 3 łyżki siemienia wrzątkiem i czekamy do wystygnięcia. Może postać lekki kisiel. Pić powoli, małymi łyczkami.

No! Nie mówiłam, że będzie smacznie;)

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s