Nie taki burak, z tego buraka:)

Na Facebooku napisałam pokrótce o zaletach tego warzywka. Przypomniał mi się pewien przepis na syrop, który mama dawała mi na kaszel!

Weź dużego buraka (lub nawet dwa). Po umyciu, wydrąż miąższ z środka. Napełnij go cukrem, tym białym (z trzcinowym nie próbowałam) i wstaw do piekarnika na 180 stopni. Po godzinie, w środku powinien zrobić się pycha syrop.

Wskazany dla dzieci i dorosłych, po łyżeczce kilka razy dziennie:)

Pisałam dla Was Ja, Babcia Zofia.

burak

[zdjęcie: superdomek.pl]

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s