Leśny zapach

Witajcie Kochani !

Mowa dzisiaj będzie o rozmarynROZMARYNIE. Po macoszemu traktujemy go i w kuchni i w ziołolecznictwie. Toż to grzech! Spróbujcie dodać rozmaryn do pieczonych lub smażonych ziemniaków. Świetnie też smakuje w grzybowych potrawach. Mmmmm….

Co do ziołolecznictwa, roślina ma wiele zastosowań. Jeśli dodamy go do kąpieli poprawimy krążenie. Ha! Zawsze, gdy boli mnie głowa rozcieram rozmaryn w palcach i delektuję się leśnym zapachem.  Zazwyczaj mija od razu!  Potrafi również łagodzić bóle migrenowe (tym samym sposobem, wąchając aromat).

Dzisiaj na obiad obowiązkowo: pieczone ziemniaki z masełkiem i rozmarynem:)

[zdjęcie:przepisy.magazyn-kuchnia.pl]

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s